Latviassa uutisoitiin

Latviassa uutisoitiin
Lauantaina 17.5. julkaistiin Latvian suurimmassa kulttuurilehdessä Dienassa uutinen esityksestämme. Kuva ja teksti suurempana alimmaisena tällä sivulla.

12.5.2008

Suudelma jos toinen

Taitaa tulla varsinainen suutelunäytelmä! Siinäpä katsojille puuhaa, kun laskevat suudelmien tai melkein-suudelmien määrää esityksessä. Aikaa kuluu sentään kolme reaaliajan vuotta. Enimmäkseen rakastavaiset joutuivat oikeassa elämässä kuitenkin olemaan erossa toisistaan.

Kirjoitus- ja ohjausprosesssin aikana olen joutunut miettimään miehen merkitystä nuoren naisen elämässä ja kodista irtaantumisprosessissa. Vaikka suhteessa on tuskin järjen hiventäkään ulkopuolisen silmin katsottuna, rakkaus vie monen mennessään. Niin myös Hilman ja Berkiksen kohtalot kietoutuvat yhteen.


Hilma ja Berkis olivat molemmat vahvoja persoonallisuuksia - tahtoihmisiä. Näytelmässä he olivat vielä nuoria itseään etsiviä, suunnilleen samanikäisiä kuin päärooleja näyttelevät Nia Korpela ja Miika Hakala.


Olen ylpeä siitä, että näyttelijäni pysyvät tavoittamaan rakkauden ja rakastumisen vivahduksia. Heilläkin on esikuviensa tapaan voimakas tahto ja halu suoriutua vaativasta haasteesta mahdollisimman hyvin.

Viime elokuussa tapasimme pääroolinäyttelijöiden kanssa ensimmäistä kertaa ja tuumailimme roolihahmoja, vaikka tuolloin ei ollut vielä paljon muuta kuin nimiehdotuksia ja henkilöluettelo paperilla. Tammikuun 7. päivä taidettiin aloittaa treenit. Muut tulivat sitten mukaan helmikuun 10. päivä, jolloin oli porukan ensimmäinen yhteistapaaminen. Tekstin ensimmäinen versio valmistui maaliskuussa ja se on muokkautunut vielä harjoituksissa. Kohtausrakenne on kuitenkin säilynyt samana.

Ei kommentteja:


Kuvat Henri Ilanen