Latviassa uutisoitiin

Latviassa uutisoitiin
Lauantaina 17.5. julkaistiin Latvian suurimmassa kulttuurilehdessä Dienassa uutinen esityksestämme. Kuva ja teksti suurempana alimmaisena tällä sivulla.

27.5.2008

365 tuntia

Produktio takanapäin. Pieni yhteenveto kertoo, että näytelmäteksin esityskuntoon saattamiseen ja esityksen purkamiseen käytin 365 tuntia ja rapiat päälle, nimittäin tarpeiston ja lavastustarvikkeiden hakumatkat sekä julisteiden painatus ja ripustus esimerkiksi. Se merkitsee päätoimen ohella noin 1,5 - 2 kuukauden täyspäiväistä palkatonta työviikkoa. 35 muuta tekijää ovat tehneet myös omat viikkonsa, eivät tosin kaikki yhtä paljon kuin ohjaaja.

Käsikirjoituksen tekeminen ajattelun tasolla alkoi siis jo 2003 ja vauhdittui 2005 Rislakin kirjan ilmestyttyä. Työhön on kuulunut kaksi matkaa Latviaan ja yksi Rovaniemelle, tapaamisia ja kirjallisuuden lukemista. Kirjoittamista ja palautetta, muokkaamista ja keskusteluja mm. pääroolinäyttelijöiden kanssa. Puhetta tarkistin etymologisen sanakirjan avulla. Varsinainen puheen paperille pano tapahtui parissa kuukaudessa. Kun aloin kirjoittaa, henkilöt ja rakenne olivat jo selvillä.

Ei kommentteja:


Kuvat Henri Ilanen